Cascada Capra

Cascada Capra este cea mai accesibilă cascadă din Munții Făgăraș și a doua ca mărime, după Bâlea. Accesul facil, dacă te afli pe Transfăgărășan în zona lacului Bâlea, face din cascada Capra un obiectiv de neratat. Ca să fie mai clar, vă atașez poza cu locație ei exact.

Cascada Capra

Aspectul interesant, care nu cred că-l știu toți sau unii chiar îl confundă, e că pe pârâul Capra sunt 2 căderi mari de apă. Ambele se pot vedea în poza de mai sus. Am fost la amândouă, dar prima dată am ratat căderea a doua. Credeam că e doar una, așa că mi-am luat revanșa 2 ani mai târziu. 🙂

Cascada Capra (vorbim mai mult de cea pe care o știu majoritatea) se află pe pârâul omonim, care își are originea în Lacul Capra, la cota 2231 de metri. Zone absolut superbe și dacă nu ați fost pe aici, vă sugerez să o faceți căci vă va încânta.

Cascada Capra

Cascada Capra mai e numită și Cascada Iezerului, dar sincer nu știu de ce. Altitudinea la care se află prima cădere de apă este aproape de 2000 de metri. A doua cădere este la 1690 de metri.

La prima se ajunge după 700 de metri de la Salvamont Cota 2000 sau 1,6 km de la ieșirea din tunelul Transfăgărășanului, cum se merge spre barajul și Lacul Vidraru. Drumul este spectaculos de-a dreptul  și nu mai necesită nici o prezentare.

Transfagarasan

Cascada a doua se află la 5,3 km de la ieșirea din tunel. Între cele două cascade sunt fix 3,8 km. Cu atâtea detalii cred că le veți găsi ambele, mai ales că ele sunt chiar la șosea. Nu aveți cum să le ratați, decât dacă a fost secetă multă, caz în care firul apei e aproape inexistent uneori.

Ca și lungime a căderii de apă, Cascada Capra II are undeva în jur de 35 de metri.

Cascada Capra

Prima însă, nu aș putea să o apreciez corect datorită pragurilor stâncoase printre care cade. Din ce se vede ar avea minim 15 metri. Bine, apa se prăvălește de la altitudine mai mare, doar că nu se vede din cauza stâncilor ce o ascund.

Cascada Capra

Recent, am fost iar pe la prima cascadă dar firul apei abia se vedea. Am făcut doar o poză dar nu merită expusă aici. Am zis în majoritatea articolelor cu cascade că acestea se pot admira la potențial maxim după topirea zăpezilor sau ploi abundente. Atunci se vede adevărata frumusețe a unei căderi de apă.

Cascada CapraPrin zonă se pot vizita următoarele:

– în apropiere: Lacul Bâlea, Vârfurile Vânătarea lui Buteanu și Capra, Lacul Capra.

– puțin mai departe: Barajul de la Vidraru, Cetatea Poenari,  Cascada Bâlea și altele.

Activități ce se pot face la/lângă Cascada Capra:

– cazări la cabane, ture pe munte, poze și filmări, cumpărături de produse locale de la producătorii din zonă.

No Comments

Post A Comment

eighteen − three =