Cascada Scorușu

Cascada Scorușu este una din cele mai înalte căderi de apă din țara noastră. Cei care au măsurat-o susțin că ar avea 101,5 metri înălțime. Este compusă din 2 praguri, unul având 80 de metri. Personal, nu mi s-a părut chiar așa mare dar asta nu prea are importanță. Din ce știu eu, Cascada Scorușu e pe locul 2 în România ca și înălțime, după cascada Cociu (Roșeț). Cascada Cailor e pe locul al treilea, ca să fie podiumul complet.

Cascada Scorușu

Cascada Scorus

Prin zona asta nu mai fusesem, dar vara trecută îmi luasem mașină nouă și am fost nevoit să mă duc în Râmnicu-Vâlcea după ea. Aveam în plan să fac și ceva trasee prin Munții Cozia, dacă tot eram acolo. Cascada Scorușu se află destul de aproape de Parcul Național Cozia, în Munții Căpățânii mai exact, așa că m-am gândit să leg drumețiile să am continuitate. ?

Concret, locația cascadei e la circa 2,5 kilometri de la ieșirea din comuna Mălaia, cum mergi spre Obârșia Lotrului. Traseul începe de pe DN7A, de la intersecția (pe stânga) cu primul drum forestier aflat după baraj.

Cascada Scorușu

Cascada Scorușu

Cascada Scorușu

Traseul e ușor, doar pe final este o porțiune mai abruptă, nimic deosebit oricum. Cu mașina am mers pe drumul forestier care duce către cascadă cam 1 km. Aici e o zonă puțin mai largă unde se prelucrează lemnul. Tot în această zonă vă puteți parca mașina. Marcajul folosit este punct roșu și e destul de des întâlnit.

Cascada Scorușu

Cascada Scorușu

Din aceast loc până la Cascada Scorușu aveți 30-40 de minute de mers pe jos. Traseul cum ziceam, este relativ ușor dar e plin de bolovani. Se trece apa pe un podeț, pe un trunchi de copac, chestii de astea. 😛

Cascada Scorușu

Cascada Scorușu

Cascada Scorușu

Căderea de apă e destul de impresionantă, debitul acesteia fiind unul rezonabil când am fost eu. Mă gândesc că dacă vizitați cascada după ploi abundente va fi de-a dreptul spectaculos.

Cascada Scorus

Cascada Scorușu

Deoarece vremea nu se anunța foarte prietenoasă, am stat doar vreo jumătate de oră în zona cascadei. Timp suficient cât să-mi pot face pozele dorite și să admir în voie căderea apei.

Cascada Scorușu

Cascada Scorușu

Returul l-am făcut mai rapid căci ne grăbeam. Voiam să vedem în aceeași zi Peștera Bolii, Cheile Băniței.

Una peste alta, dacă aveți drum pe lângă Mălaia, merită să vă opriți și să faceți o scurtă drumeție până la cascadă.

Cascada Scorușu

Încă ceva, să nu uit. Unii o numesc Cascada Scorușu, alții Cascada Scoruș. Sincer, habar n-am care ar fi numele corect. Pârâul apare pe Google Maps cu numele de Scoruș. Pe indicatoare am văzut ambele variante. Cert e că această cascadă frumoasă a meritat să fac drumeția descrisă. Câți dintre voi ați văzut-o? 🙂

No Comments

Post A Comment

3 × 2 =