Vârful Ghinalțu, Munții Măcin

Vârful Ghinalțu este al doilea vârf ca mărime din Munții Măcin, după Țutuiatu. Altitudinea vârfului este de 443 de metri.

Vârful Ghinalțu

Pentru a ajunge aici, se urmează marcajul triunghi albastru care pornește din comuna Greci. Este practic același traseu ca pentru Țuțuiatu, doar că mai aveți de mers 10 minute în plus, atâta tot.

Traseu Vârful Ghinalțu

Vârful Ghinalțu

Vârful Ghinalțu

Panoramele de pe Vârful Ghinalțu sunt mai largi. De aici se vede frumos și integral localitățile Greci, Măcin, Galați și Brăila.

Vârful Ghinalțu

Spre stânga se pot distinge și Pietrele Mariei și chiar Copacul lui Bezergheanu, om pe care-l cunosc personal. La acest copac am petrecut câteva nopți ca să pozez Galaxia Calea Lactee.

Vârful Ghinalțu

Pietrele Mariei

Când am fost eu aici, acum 3 ani, podul peste Dunăre era în lucru. Se vedeau câțiva piloni. Dacă ajung la vară pe aici mi-ar plăcea să pozez podul noaptea de pe acest vârf.

Pentru cei care urcă aici și nu vor să facă returul pe unde au venit, se poate coborî pe punct roșu direct în Greci.

Vârful Ghinalțu

Vârful Ghinalțu

Eu m-am întors pe unde am venit, nu mai rețin de ce.

Vârful Ghinalțu

Vârful Ghinalțu

Dacă sunteți prin Măcin și doriți să faceți trasee mai multe, pe site găsiți articole și despre Culmea Pricopanului, Cozluk cu ai săi bujori celebri și în curând și despre Sfinxul Dobrogean. Mai am și eu de făcut niște trasee prin zonă dar nu e grabă.

Vârful Ghinalțu

Ca să știți despre traseu, dacă nu ați citit ce am scris la articolul cu Țuțuiatu, repet aici: aveți o diferență de nivel de peste 430 de metri. Ca și durată de timp, pe Vârful Ghinalțu se poate ajunge într-o oră și un sfert, o oră și jumătate. Ca și dificultate l-aș cataloga ușor. Evident, să vă așteptați la puțin efort.

Vârful Ghinalțu, Munții MăcinÎn pozele mai recente de pe net Vârful Ghinalțu apare în locul Țutuiatului și invers. Posibil să fie derutant pentru unii. Sincer nu știu care e realitatea căci pe net multe informații apar ca și contradictorii. Dacă o să aflu exact, o să revin cu clarificări. Ce este important cu adevărat, e să urcați pe munte și apoi vedeți voi care e Vârful Ghinalțu și care e Țuțuiatu. Numai bine!

Tags:
,
No Comments

Post A Comment

one × 1 =