Vârful Hârtopul Darei, Munții Făgăraș

Vârful Hârtopul Darei este un vârf din Munții Făgăraș, unul dintre cele mai mari de altfel. Concret, acesta are 2506 metri altitudine și este al 12-lea din cele 14 vârfuri de peste 2500 de metri de la noi, pe care am urcat. Mai am pe listă Lespezi și Călțun și m-am cocoțat pe toate. 😊

Vârful Hârtopul Darei

Vârful Hârtopul Darei este fratele mai mare al Darei, despre care am scris mai detaliat. Ambele vârfuri se pot face la pachet, dacă tot se vine aici. Nu scriu prea multe, deoarece traseul fiind unul și același cu Dara, se pot citi detaliile în articolul respectiv.

De menționat că, nu departe de Vârful Hârtopul Darei este și Mușetescu, alt vârf mare, cu 2495 de metri altitudine. Deci 3 vârfuri foarte apropiate ca altitudine, numai bune de bifat.

Vârful Hârtopul DareiÎn stânga, chiar în margine e Mușetescu.

Vârful Hârtopul Darei se află în partea de est a masivului, de aici putându-se zări pe vreme bună creasta Pietrei Craiului. Dacă rețin bine, este și un traseu montan ce duce într-acolo.

Vârful Hârtopul Darei

Distanța dintre Vârful Hârtopul Darei și Dara este mică, vreo 300 de metri. Zona e aproape dreaptă, deci foarte ușor de ajuns de la un loc la altul. Practic sunt o pereche de vârfuri, la fel ca Viștea și Moldoveanu, care au însă o distanță mai mică între ele, dar necesitând cu totul altă abordare și atenție sporită.

Vârful Hârtopul DareiVârful Dara, văzut de pe Hârtop.

Vârful Hârtopul DareiVârful Hârtopul Darei și Mușetescu, văzut de pe Dara.

De pe Dara și Hârtopul Darei se pot vedea bine toate celelalte vârfuri mari ale Făgărașului. Când am ajuns eu aici, erau mulți nori și nu prea se vedeau crestele bine. În plus, pozele sunt făcute cu telefonul.

Deși n-am petrecut prea mult timp pe acest vârf, m-am bucurat că am ajuns totuși aici. Cred că am stat maxim jumătate de oră în total pe platoul acesta, ca să-l numesc așa.

Aventura in RomaniaAm mai spus în articolul anterior, dar repet, traseul spre Vârful Hârtopul Darei  este unul foarte lung și prin urmare, solicitant, dar fără porțiuni periculoase. Evident, mă refer la traseul făcut de mine. Mai sunt și alte trasee, dar nu am ce să scriu despre ele din moment ce nu le-am parcurs.

Cărări cu soare!

No Comments

Post A Comment

eleven − 8 =