Munții Făgăraș văzuți din Cluj

Munții Făgăraș, după cum probabil știe orice iubitor de munte, sunt cei mai înalți munți din România. Cu altitudinea de 2544 de metri, Vârful Moldoveanu e regele acestora. În Munții Făgăraș se află chiar 8 din cele 14 vârfuri de peste 2500 de metri de la noi din țară. Nu sunt cei mai spectaculoși munți dar sunt impresionanți. Mai ales când mă gândesc că se pot vedea chiar de pe dealurile Clujului, deși ei sunt situați în centrul țării.

Munții Făgăraș

Știam de vreo 7-8 ani că Munții Făgăraș se pot zări pe vreme foarte bună din Munții Apuseni. Concret, am reușit să-i pozez într-o iarnă cu telefonul de pe Vârful Buscat. Aveam pe atunci un S3 mini, deci un telefon relativ slăbuț, dar datorită vremii excelente, ceva tot a ieșit.

Update: recent am fost pe Muntele Mare și am avut o vizibilitate de vis. Cred că am obținut o poză destul de clară cu Făgărașii. Cum vi se pare?

Munții Făgăraș văzuți din Apuseni

La ultima ieșire la Bâlea, după coborâre am trecut Oltul și pe dealurile vecine am oprit și am făcut câteva poze pe care le-am unit și am creat panorama de mai jos. Trebuie dat click pe ea pentru a o vedea mare. Am scris denumirile și înălțimile la toate vârfurile pe care le-am știut. Eu zic că o să fiți impresionați. Ce ziceți?

Acum câteva zile am fost pe Vârful Măgura, în Sălicea, să văd dacă reușesc să-i pozez. Sălicea se află la doar 16 km de oraș, iar Măgura e un deal mic de fapt.

Varful Magura

Vremea era excelentă, dar totuși vorbim de o distanță în linie dreaptă de circa 150 de km de pe Măgura până la Munții Făgăraș. Mare mi-a fost surpriză când am ajuns în vârf de deal să constat că am la mine doar un obiectiv fix (55 de mm pentru curioși). La așa distanță trebuie un zoom serios, dar am zis că mă descurc cu ce pot. Asta e, alte opțiuni nu aveam. Măcar îmi satisfac curiozitatea.

Munții Făgăraș vazuti din Cluj

Trebuie să menționez că pe distanțe așa mari iarna e cel mai bine de pozat. Vara de exemplu, chiar dacă e senin, din cauza căldurii nu există asemenea vizibilitate.

Munții_Făgăraș

Am făcut câteva poze, că se vedeau și Cheile Turzii (intrarea dinspre Petreștii de Jos) și Munții Trascăului. Mi se pare remarcabilă scena, de asta am și rămas puțin pe vârf să admir masivul, deși era frig de nu-mi simțeam degetele. Poza de la cover e cea mai bună.

Munții_Făgăraș

După vreo 2 zile am mers iar pe Măgura, dar la apus de data aceasta. Totuși, n-am mai avut parte de aceeași claritate a atmosferei. Se pot distinge însă clar Vârfurile Viștea și Moldoveanu.

Mâine mă duc pe Vlădeasa, al doilea vârf ca altitudine din Apuseni să văd dacă reușesc să pozez ceva și de acolo.

Munții_Făgăraș

Știu că se poate zări Retezatul de acolo, rămâne de văzut dacă îi pot poza. Mă uit și după Munții Făgăraș și ce oi mai putea observa. Voi ce puncte de belvedere impresionate știți?

Dacă îți plac articolele mele sau le consideri folositoare, mă poți urmări și pe pagina de Facebook (nu uita de Like :P). De asemenea, avem și un grup dedicat unde poți posta și tu poze, clipuri, impresii, articole sau întrebări cu și despre țara noastră dragă. Te aștept.

No Comments

Post A Comment

11 + 10 =