Ferrari World, Abu Dhabi

Ferrari World este un parc de distracții din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Deoarece subiectul e ceva aparte, am decis crearea acestui scurt articol.

Ferrari World

Ferrari World

Ferrari World este cel mai mare parc interior tematic din lume. Toată construcția are forma unui triunghi imens cu vârfurile despicate. Deasupra acestuia se află logo-ul Ferrari. De afară poate nu pare foarte mare, dar realizezi că e imens când îl vizitezi.

Ferrari World

Există și o porțiune mare exterioară unde sunt regăsim câteva superlative. Aici se află cel mai rapid rollercoaster din lume, Formula Rossa. Am făcut vreo 4-5 ture cu el. Prinde o viteză de 240 de km pe oră. Accelerația e absolut incredibilă. Simți puterea brută a acesteia când ajungi de la 0 la 240 de km în 4 secunde. De la 0 la 100 de km ajungi în 2 secunde. Mai iute ca cel mai rapid supercar existent. Tu pleci și organele ți se lipesc de coloană… La 5 G nici nu e de mirare. De reținut: sunt restricții de vârstă aici.

Ferrari World

Baraian Cristian

Ferrari World

Clar, Formula Rossa este crema parcului. Nu vă pot descrie în cuvinte experiența trăită. Memorabilă! Poate de asta pe aici au trecut și piloți ca Fernando Alonso și Sebastian Vettel. Aceștia au testat rollercoaster-ul Să nu-l ratați sub nici o formă, dacă veniți la Ferrari World.

Ferrari World

De asemenea, aici e și rollercoaster-ul cu cea mai înaltă buclă din lume, Flying Aces. Bucla e la 63 de metri înălțime, iar viteza până la 120 de km pe oră. Trebuie să stai bine cu stomacul. Aici am făcut alte câteva ture. Nici nu aș mai fi plecat de acolo, dar eram prea amețit de la învârtelile prin aer. 🙂

Ca să ajungi la Flying Aces faci niște ture printr-un labirint ce te poartă înapoi în timp. Zona seamănă cu un câmp de luptă din al II-lea Război Mondial. A fost chiar interesant, deoarece vezi atâtea lucruri din vremea aceea încât nici le poți ține minte.

Ferrari World

Tot la Ferrari World am făcut o simulare de condus a unui monopost de formula 1. Nu aș fi zis că poate fi așa de dificil de condus. L-am dat de toți pereții. 🙂

Ferrari World

Sunt și cart-uri, cinema, restaurante cu specific italian și nu numai. În general, găsiți atracții pentru orice vârstă.

Interesantă mi s-a părut și prezentarea istoriei Ferrari. Precum și explicațiile detaliate ale producerii acestor mașini de lux. Poți vedea motoare, le poți auzi, vezi roboții care se ocupă de asamblare și multe altele. Sunt carturi aici și după ce te echipezi poți să te întreci cu alți participanți. Echipamentul se oferă de către organizatori. Am participat și eu și am ieșit pe locul trei în runda mea. Fiecare rundă are 6-8 participanți și 2-3 tururi, în funcție de cât ești de rapid. E contratimp, logic. 🙂

Evident, ai de unde să cumperi diverse suveniruri și chiar să admiri ultimele apariții la capitolul autoturisme. Mie îmi atrăsese atenția o replică fidelă a puternicului Ferrari FXXK. Un bolid hibrid ce se vinde la 2,5 milioane de Euro. O bijuterie de mașină.

Ferrari World

De menționat că pentru șoferi se poate face și un tur al Yas Island, la bordul unui Ferrari California. Asta e singurul lucru ce nu l-am făcut. Dar acum parcă regret. Costa extra 600 de dirhami Asta înseamnă puțin peste 600 de lei. Ideea e că banii se duc rapid când ești la Ferrari World. Sunt foarte multe atracții ce-ți iau ochii. Biletul de intrare a fost sub 300 de dirhami, dar cu rezervare. Dar pe lângă bilet se plătesc extra unele atracții.

Ferrari World

În incinta parcului sunt și numeroase locuri unde se poate lua masa. De asemenea, sunt locuri de joacă și distracție pentru copii. Sunt și cinematografe aici, magazine și multe altele.

Dacă rețin bine, acesta ar fi singurul parc de genul, din lume, creat de Ferrari. Deci clar el trebuie să fie pe lista celor ce trec prin Abu Dhabi.

Ferrari World

Prin zonă se pot vedea următoarele:

– în apropiere: Yas Waterpark, Yas Island, Yas Marina, Emirates Zoo Park, Golful Persic.

– puțin mai departe: Emirates Palace, Etihad Towers, Marea Moschee Sheikh Zayed, Dubai.

Activități ce se pot face la Ferrari World:

– agrement, relaxare, vizionare filme, cumpărături, poze și filmări, alte experiențe inedite.

No Comments

Post A Comment

three × three =