Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite

Abu Dhabi a însemnat esența vizitei mele în Emiratele Arabe Unite. Un oraș absolut fabulos! Am fost din copilărie fascinat de Asia, pe când citisem cunoscutele povești „O mie și una de nopți”. Șeherezada te făcea, sub o formă sau alta, să-ți dorești ca aerul să vezi atractiva lume arabă.

Prin 2016, cu ajutorul unor prietene, s-au aliniat astrele pentru o vizită în minunatele Emirate. Așa că mi-am cumpărat rapid bilet de avion și decolare a scris pe mine.

Vedere spre Pamant

Abia așteptam să ajung, să văd, să trăiesc și să respir din ceea ce oferea zona aceasta. Locațiile vizitate au fost capitala Emiratelor – Abu Dhabi și Dubai. În acest articol o să vorbesc doar despre orașul Abu Dhabi.

Cel mai mare dintre cele 7 emirate, Abu Dhabi este un oraș extrem de bogat, civilizat, curat și atractiv. Arabii au investit enorm în infrastructura și modernizarea acestuia. Orașul este oarecum fratele mai mare al celebrului Dubai. Deciziile majore se iau în Abu Dhabi. Chiar dacă dezvoltarea nu e așa evidentă ca în Dubai, Abu Dhabi –ul se află pe un trend ascendent. Orașul devine tot mai cunoscut și datorită diversității de evenimente importante ce se desfășoară aici.

Emirates_Palace

Aici sunt câteva obiective turistice ce nu trebuie ratate dacă vizitați orașul. La loc de cinste aș pune Marea Moschee Sheikh Zayed. O construcție impresionantă. Este una dintre cele mai mari moschei din lume. Are o capacitate de peste 40.000 de oameni. Eu am simțit furnicături efectiv când am pășit în interiorul acesteia. Am vizitat-o noaptea.

Abu Dhabi_Aventura in Romania

De reținut că aici se află cel mai mare și mai greu covor din lume: peste jumătate de hectar cu o greutate de 35 de tone! Pe acesta se pășește oricum desculț. Papucii se lasă în dulăpioare speciale. De furat nu cred că îndrăznește nimeni aici…

Aventura_in_Romania

Următorul pe listă este Emirates Palace. Fostul palat al șeicului, care acum locuiește într-un palat nou, alb, aflat în spatele primului. Ambele sunt fabuloase. Am avut ocazia să-l vizitez pe interior, dar și să-l admir de vizavi. Acesta funcționează ca și hotel acum. Clar, unul dintre cele mai luxoase din lume. Prin interior se văd coloane aurite, diverse obiecte de aur prin vitrine și chiar se poate consuma aici capucino cu praf de aur. Ca idee, la plaja hotelului se poate face abonament pe 6 luni la un preț de aproape 10.000 euro. Ce să mai… Rămâi clar impresionat de tot ce ți se afișează în fața ochilor.

Abu_Dhabi_UAE

Prin grădinile Emirates Palace.

Emirates Palace

Am locuit în ultima noapte în cel de-al treilea obiectiv, Etihad Towers. Un grup de zgârie nori de 5 stele poziționat perfect și un punct de belvedere incredibil. Clădirile acestea apar des prin filme cunoscute. Sunt multe construcții impresionante aici. Mă simt ca un copil când le văd pe ecrane… 🙂

Etihad Towers

Asta era ceea ce vedeam pe geam. Bine că de fapt vedeam tot palatul cu intrarea, grădina. Cred că nu este punct de belvedere mai frumos prin zonă.

Abu Dhabi Baraian Cristian

Alt obiectiv care m-a încântat a fost Ferrari World. Detalii într-un articol separat, curând. Sunt mai multe de spus.

Abu Dhabi Ferrari World

Următorul pe lista aș zice că e Yas Waterworld. Acesta este un aquapark unde ai nenumărate opțiuni de bălăceală, surf, tobogane, scufundări și altele. Prețuri accesibile cam la toate. Detalii pe viitor.

Ce am mai făcut deosebit, a fost un jeep safari prin deșert. O să revin și la acesta cu un articol, ca să nu le înghesui aici. 🙂

Recent am aflat că se vor construi în Abu Dhabi muzeele Luvru și Guggenheim. Deci dacă vizitați capitala Emiratelor aveți ce vedea și ce face. Eu am stat aici o săptămână așa că am fost cam ocupat. Chiar merită. 🙂

Emirates Palace at night

Unele poze sunt făcute din mașină. Altele sunt puțin mai șterse datorită particulelor de praf din aerul orașului. Deși este extrem de curat totul și se curăță clădirile pe exterior des, prafului din aer nu ai ce-i face.

Prin zonă se pot vedea următoarele:

– în apropiere: Emirates Palace, Etihad Towers, Emirates Zoo Park, Marea Moschee Sheikh Zayed, Ferrari World, Yas Waterpark, Golful Persic.

– puțin mai departe: Dubai, Al Ain, Sharjah.

Activități ce se pot face în Abu Dhabi:

– vizite la moschee, palat, plaje, Ferrari World, Zoo, Safari cu jeep-urile, poze, filmări, studierea culturii orientale, a tradițiilor și altele.

Mulțumesc celor ce mi-au făcut șederea posibilă și plăcută aici!

No Comments

Post A Comment

5 × 4 =