Campitello di Fassa – Italia

Campitello di Fassa sau mai scurt Campitello, este o comună din Trentino, nord-estul Italiei. Distanța de la Campitello la Bolzano este de 50 de km, din Trento sunt 91 de km iar din Veneția cam 200 de km. Asta ca să vă puteți face o idee. Dar, trăiască Google Maps! 😉

Campitello Italia

Am vizitat această superbă regiune acum 2 ani. Timp de o săptămână mi-am delectat aici ochii cu maiestuoșii Alpi Italieni, care fac din această stațiune un punct de atracție deosebit. Atât pe timpul verii cât și al iernii, Campitello geme efectiv de turiști.

Eu am fost pe timpul verii aici în special să mă pot urca pe Vârful Piz Boe. Acesta este un vârf al Munților Dolomiți de 3152 de metri. Detalii despre acesta am scris separat, deoarece au fost multe de spus despre el.

Dolomiti Baraian Cristian

Revenind la Campitello, trebuie menționat că este indicat să vă faceți rezervări din timp dacă doriți să veniți aici. Prețurile le-aș cataloga potrivite pentru o stațiune de genul. Sunt nenumărate hoteluri și pensiuni în zonă. Eu am locuit la Hotel Nevada cu regim de demipensiune. Super mulțumit de serviciile lor. Aici chiar am dat de o româncă ce s-a ocupat de mine. De altfel, veți întâlni mulți români veniți în Campitello la muncă.

Campitello Italia

Stațiunea nu este foarte mare și se poate face destul de rapid la picior. Dar italienii stau excelent și la capitolul transport, fiind autobuze regulate care vă pot duce pe unde vă doriți. Străzile sunt înguste, tipic stațiunilor montane.

Campitello

În Campitello puteți veni dacă adorați skiatul, snowboardingul, ciclismul, parapanta și nu numai. Se pot face diverse ture pe munți; sunt multe trasee de via ferrata, puncte superbe de belvedere și altele.

Serviciile sunt excelente prin zonă, fie că vorbim de cazare, mâncare, transport, telescaune sau orice altceva. Este clar că italienii știu și să-și pună în valoare potențialul turistic. Mai ales că locurile acestea sunt absolut superbe. Cred că nu e nevoie să vă mai spun despre pizza și pastele lor. E o prioritate să studiați și să probați gastronomia italiană! 😉

Prin zonă se pot vedea următoarele:

– în apropiere: stațiunea Canazei, Mazzin, Pozza, grupul muntos Sassolungo.

– puțin mai departe: Vârfurile Piz Boe, Punto Pena-Marmolada, Lacul Fedaia, Pasul Pordoi, stațiunile Arraba, Pozza, Lacul Carezza.

De menționat că pe Marmolada există un ghețar permanent. Deci e nevoie de echipament mai serios.

Activități ce se pot face în Campitello:

– ski, snowboarding, relaxare, camping, drumeții montane, trasee de via ferrata, poze și filmări, parapantă, urcări cu telescaunul, telecabina și multe altele.

 

No Comments

Post A Comment

18 − sixteen =