Croazieră Marea Egee, Grecia

Croaziera din Marea Egee pe care v-o detaliez îndată (Toroneos Cruise), am făcut-o în Grecia, cu pornire din Pefkochori (Pefkohori) către Toroni,  apoi Neos Marmaras, insula Kelyfos și retur. Pefkochori se află în peninsula Kassandra, iar Torini și Neos Marmaras în peninsula Sithonia, ambele fiind brațe ale peninsulei Halkidiki, din Marea Egee. Distanța între brațe variază între 15 și 30 de km în linie dreaptă, pe mare. Pentru cei care nu știu, Marea Egee face parte din Marea Mediterană și scaldă coastele Greciei și Turciei.

Marea Egee Kelyfos

Îmbarcarea a avut loc dimineața la ora 9, biletele fiind rezervate cu o zi înainte, printr-o agenție. Se poate rezerva direct din Pefkochori excursia. De asemenea, aici puteți ajunge și cu mașina personală, autocar, autobuz. Depinde de ce vă doriți și ce mijloace de transport preferați.

Pefkochori

Drumul pe mare s-a făcut cu un vaporaș simpatic, ca un iaht și plin de lume. Prima oprire a fost pe o plajă din Toroni, unde am avut o pauză de o oră, pentru a ne putea bucura de frumusețea locului. Aici se văd și ruinele fortului Lecythus, Toroni fiind în antichitate un oraș important.

Fort Lecythus

Toroni_Grecia

Mi-a plăcut mult granulația nisipului din Torini și culoarea apei. Marea Egee e impecabilă aici. Dacă înotai mai departe de vreo 50 de metri de mal, apa devenea brusc din albastru deschis, albastru ca cerneala. Interesant fenomen, căci culorile apei nu se amestecau. Parca era o forță, care le ținea doar lipite. Asta mi-a amintit de Rio Negro și Amazon. Google-iți, că e interesant să vedeți cum se întâlnesc apele acestora.

Toroni Marea Egee

Revenind, din Toroni ne-am reîmbarcat și am plecat spre Neos Marmaras, pe drum admirând coasta superbă a peninsulei, apele și fauna specifică din Marea Egee. Delfini nu am observat, deși am înțeles că se văd destul de des pe la suprafață.

Neos Marmaras Grecia

Locurile acestea sunt foarte vizitate, preponderent de oamenii înstăriți, acest aspect datorându-se în primul rând cazinourilor de lux și celebre de aici.

În Neos Marmaras am avut timp liber pentru cumpărături, plimbări, mâncare și altele. Apoi din nou îmbarcare dar cu o altă oprire la insula Kelyfos. Dacă rețin bine, ei o denumesc și insula țestoasă, deoarece privită dintr-un anume unghi, seamănă cu o țestoasă.

Croaziera Grecia

Neos Marmaras

Kelyfos Island

Insula Kelyfos este privată, dar se poate opri în zonă pentru sărituri în apă de pe punte, înot, poze, ceea ce noi am și făcut. Un aspect ce mi se pare important, este că în zonă și nu numai, e plin de arici de mare. Trebuie avut grijă unde călcați când sunteți la Marea Egee deoarece țepii aricilor pot intra ușor în talpă și sunt friabili, deci se rup și se scot greu din piele. Aceștia stau lipiți de pietre, aproape de mal. Aproape peste tot în Marea Egee am văzut arici de mare.

Arici de mare

Croaziera_Marea_Egee

Zona este superbă însă, perfectă pentru vacanță. Dar nu am stat decât vreo jumătate de oră. Aș fi rămas aici măcar câteva ceasuri. După o bălăceală excelentă am pornit spre Pefkochori, iar de aici spre Kriopigi, unde eram cazat. Prețul a fost 35 de euro de persoană. Excursia am făcut-o acum câțiva ani, dar este valabilă și în prezent. Mi-a plăcut mult această croaziera și cred că merită făcută oricând aveți ocazia.

Cum spuneam mai sus, se poate ajunge pe oricare din peninsule și cu mașina personală. Asta ar fi un plus, deoarece puteți vedea mai multe atracții. Marea Egee are nenumărate locuri deosebite și insule perfecte pentru o vacanță reușită.

No Comments

Post A Comment

eighteen − three =