Tunelul Dragostei

Tunelul Dragostei din România este un obiectiv destul de recent descoperit și extrem de accesibil. Deși am trecut de nenumărate ori pe lângă el, în drumul meu spre Băile Herculane, niciodată nu am oprit până în primăvara lui 2018.

Văzusem diverse poze pe internet și părea interesant. Tunelul Dragostei românesc seamănă cu celebrul tunel ucrainean (aflat în Klevan), dar e mai puțin spectaculos și cunoscut. Bine, asta și datorită autorităților, care nu prea se îngrijesc de potențialele obiective turistice. Nu le promovează și nu le păstrează cum ar trebui…

Tunelul_Dragostei

Locul este de fapt un tunel format din vegetația care a crescut de o parte  și de alta a unei căi ferate. Tunelul se află, mai concret, pe bucata de cale ferată dintre Obreja și Glimboca, din județul Caraș Severin. Vegetația împânzește zona, aceasta devenind o atracție pentru publicul larg doritor de poze cu tentă romantică. Așa că, hop și noi acolo. :))

Tunelul_Dragostei

Arcada de verdeață care formează tunelul este pe alocuri incompletă sau necrescută destul. Spun asta deoarece multe din pozele de pe net sunt photoshop-ate, deci să nu aveți așteptări nerealiste. Locul este însă frumos și fiind la doar 300 de metri de șosea, merită văzut.

Tunelul_Dragostei

Este extrem de ușor de ajuns aici. Cum se merge dinspre Oțelu Roșu spre Caransebeș, pe șoseaua DN68, înainte de Obreja cu un km, se poate vira stânga pe drumul de pământ circa 300 de metri până la calea ferată și gata, ați ajuns. Vă recomand să parcați în alveoala care se află cu 200 de metri înainte de drumul de pământ de care v-am zis. Tunelul Dragostei este marcat și pe Google maps, deci nu prea se poate rata.

Când am ajuns la Tunelul Dragostei știam că linia ferată e nefolosită de ceva vreme. M-am așteptat ca vegetația să fi năpădit complet tunelul, dar nu a fost așa. Chiar s-a prezentat onorabil, părerea mea. Totuși, fără o îngrijire prealabilă nu prea văd cum o să reziste în timp acest tunel. Trenul care trecea constant pe aici întreținea practic tunelul.

Tunelul_Dragostei

Deși am ajuns devreme și pe o zi călduroasă la Tunelul Dragostei, am mai întâlnit câțiva turiști ce se plimbau agale pe linia ferată. Arborii care își unesc crengile la nivelul coroanelor fac din acest loc unul interesant pentru tineret și nu numai. Am tras și noi câteva cadre  de amintire. Mă gândesc că pentru o pereche de miri, locul poate fi perfect, dacă vor o ședință foto.

Tunelul_Dragostei

Tunelul_Dragostei

Tunelul Dragostei are doar câteva sute de metri lungime și cu multe porțiuni goale. Chiar și așa, locul are farmecul său și dacă ești prin zonă, merită o plimbare, până nu îl înghite complet vegetația.

Cărări însorite!

No Comments

Post A Comment

5 × 3 =