Cascada Urlătoarea

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai cunoscute și vizitate cascade din România. Aceasta se află situată pe versantul estic al Munților Bucegi, în Parcul Natural Bucegi, foarte aproape de Bușteni.

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea are o înălțime de aproximativ 15 metri și s-a format datorită confluenței Văilor Comorilor și Urlătoarea Mică. Altitudinea la care se află cascada este de 1100 de metri. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de căderea apei.

Cascada Urlatoarea

Pentru a ajunge la Cascada Urlatoarea vă recomand următorul traseu. Din Bușteni, de pe strada Telecabinei, se merge paralel cu valea, până la marginea pădurii. Aici veți vedea indicatoare cu traseele din zonă. Se intră în pădure pe traseul marcat cu punct roșu. Este același drum care duce spre Platoul Bucegi, prin Valea Jepilor. Dar pentru Cascada Urlatoarea, nu ne interesează acest aspect.

Cascada Urlatoarea

Ca și durată de timp, traseul durează cam 30 de minute, doar dus. Este un drum ușor, accesibil oricui, ce nu necesită echipament deosebit și nici  pregătire fizică specială. Se poate parcurge tot timpul anului.

De știut însă, foarte important, că zona este frecventată de urși. De la intrarea în pădure și până la cascadă sunt vreo 4 indicatoare care vă atenționează asupra acestui aspect. Eu nu am văzut nici unul când am vizitat Cascada Urlatoarea, deși pe undeva mi-ar fi plăcut. Bineînțeles, de la distanță, că vorbim totuși de un animal imprevizibil și puternic. Ca sfat suplimentar, nu părăsiți potecile marcate!

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea, la fel ca orice cascadă de altfel, merită vizitată după ploi abundente sau primăvara la topirea zăpezilor. Orice cascadă este superbă când are debitul mare. Urlătoarea este spectaculoasă și, deși este depășită ca mărime de multe alte cascade de la noi, sigur o veți ține minte. Plus că zona aceasta vă oferă multe alte trasee, unul mai interesant ca altul.

Cascada Urlatoarea

Legenda Cascadei Urlătoarea spune că aceasta ar fi fost o frumoasă păstoriță care își păștea oile prin zona jepilor. Doi frați, tineri ciobani, prinseseră drag de fată fără să știe unul despre sentimentele celuilalt. Aceștia au început să o urmărească pas cu pas, până într-o zi neguroasă când au încercat să o prindă. Fata speriată, scoate un urlet a deznădejde și se aruncă de pe stânci. Ciobanii împietresc pe loc, iar fata se transformă în cascadă, apele ei curgând fără oprire de atunci.

Cascada Urlatoarea

Prin zonă se pot vedea următoarele:

– în apropiere: Stațiunea Bușteni, Cascada Valea Spumoasă, Poiana Țapului, Valea Jepilor, Castelul Cantacuzino.

– puțin mai departe: Babele și Sfinxul din Bucegi, Crucea Eroilor, Vârful Omu, Castelul Peleș, Sinaia, Azuga.

Activități ce se pot face  în zonă/la Cascada Urlatoarea:

– drumeții montane, urcare cu telecabina pe Platoul Bucegi, poze și filmări, relaxare.

S-AR PUTEA SĂ-ŢI PLACĂ ŞI:
Lacul Drăgan Lacul Drăgan, denumit și Floroiu, este unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din județul Cluj. Nu știu cum este pentru restul țării, dar cred ...
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei din România este un obiectiv destul de recent descoperit și extrem de accesibil. Deși am trecut de nenumărate ori pe lângă el, în dr...
Vârful Parângul Mare Pe Vârful Parângul Mare mi-am dorit de ani buni să ajung. De vreo două ori chiar am fost decis total și numai din cauza vremii nu am ajuns aici mai ra...
Cetatea Râșnov Cetatea Râșnov mi s-a părut una dintre cele mai interesante cetăți medievale din câte am văzut. Este o fortificație impresionantă, bine conservată, în...
No Comments

Post A Comment