Cascada Urlătoarea

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai cunoscute și vizitate cascade din România. Aceasta se află situată pe versantul estic al Munților Bucegi, în Parcul Natural Bucegi, foarte aproape de Bușteni.

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea are o înălțime de aproximativ 15 metri și s-a format datorită confluenței Văilor Comorilor și Urlătoarea Mică. Altitudinea la care se află cascada este de 1100 de metri. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de căderea apei.

Cascada Urlatoarea

Pentru a ajunge la Cascada Urlatoarea vă recomand următorul traseu. Din Bușteni, de pe strada Telecabinei, se merge paralel cu valea, până la marginea pădurii. Aici veți vedea indicatoare cu traseele din zonă. Se intră în pădure pe traseul marcat cu punct roșu. Este același drum care duce spre Platoul Bucegi, prin Valea Jepilor. Dar pentru Cascada Urlatoarea, nu ne interesează acest aspect.

Cascada Urlatoarea

Ca și durată de timp, traseul durează cam 30 de minute, doar dus. Este un drum ușor, accesibil oricui, ce nu necesită echipament deosebit și nici  pregătire fizică specială. Se poate parcurge tot timpul anului.

De știut însă, foarte important, că zona este frecventată de urși. De la intrarea în pădure și până la cascadă sunt vreo 4 indicatoare care vă atenționează asupra acestui aspect. Eu nu am văzut nici unul când am vizitat Cascada Urlatoarea, deși pe undeva mi-ar fi plăcut. Bineînțeles, de la distanță, că vorbim totuși de un animal imprevizibil și puternic. Ca sfat suplimentar, nu părăsiți potecile marcate!

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea, la fel ca orice cascadă de altfel, merită vizitată după ploi abundente sau primăvara la topirea zăpezilor. Orice cascadă este superbă când are debitul mare. Urlătoarea este spectaculoasă și, deși este depășită ca mărime de multe alte cascade de la noi, sigur o veți ține minte. Plus că zona aceasta vă oferă multe alte trasee, unul mai interesant ca altul.

Cascada Urlatoarea

Legenda Cascadei Urlătoarea spune că aceasta ar fi fost o frumoasă păstoriță care își păștea oile prin zona jepilor. Doi frați, tineri ciobani, prinseseră drag de fată fără să știe unul despre sentimentele celuilalt. Aceștia au început să o urmărească pas cu pas, până într-o zi neguroasă când au încercat să o prindă. Fata speriată, scoate un urlet a deznădejde și se aruncă de pe stânci. Ciobanii împietresc pe loc, iar fata se transformă în cascadă, apele ei curgând fără oprire de atunci.

Cascada Urlatoarea

Prin zonă se pot vedea următoarele:

– în apropiere: Stațiunea Bușteni, Cascada Valea Spumoasă, Poiana Țapului, Valea Jepilor, Castelul Cantacuzino.

– puțin mai departe: Babele și Sfinxul din Bucegi, Crucea Eroilor, Vârful Omu, Castelul Peleș, Sinaia, Azuga.

Activități ce se pot face  în zonă/la Cascada Urlatoarea:

– drumeții montane, urcare cu telecabina pe Platoul Bucegi, poze și filmări, relaxare.

S-AR PUTEA SĂ-ŢI PLACĂ ŞI:
Peștera Porțile Bihorului sau cum m-am luptat cu o... De Peștera Porțile Bihorului am auzit accidental de vreun an. Văzusem câteva poze pe internet și mi se păruse interesantă, inedită, așa că mi-am propu...
Vârful Bihor, acoperișul Carpaților Occidentali Vârful Bihor, Bihorul Mare sau Curcubăta Mare cum mai este denumit, este cel mai înalt vârf al Munților Apuseni, parte a Carpaților Occidentali, cu o ...
Cascada Capra Cascada Capra este cea mai accesibilă cascadă din Munții Făgăraș și a doua ca mărime, după Bâlea. Accesul facil, dacă te afli pe Transfăgărășan în zon...
Horse safari sau cum m-a dat calul de pământ în Tu... Horse safari a fost una din excursiile opționale făcute în Turcia. Am citit despre ea pe malul mării unde mergeam la plajă și am zis: ia să vedem ce e...
No Comments

Post A Comment